Films

Hieronder ziet u een aantal films die in de loop der jaren van het werk gemaakt zijn. Klik op de afbeelding om de film te starten.

De Prop (2012)

In Wormer NH stond lange tijd een papierfabriek. Deze zorgde voor veel werkgelegenheid. De fabriek werd jaren geleden afgebroken, maar 6 gietijzeren zuilen uit deze fabriek werden bewaard. De historische vereniging Wormer nodigde via een prijsvraag kunstenaars uit om een voorstel te doen voor een monument voor deze fabriek, gebruik makend van deze 6 zuilen. Nouwens heeft de zes zuilen bij elkaar gezet als een open sokkel en daarbovenop een reusachtige ‘papier’ prop geplaatst, van rvs. In het filmpje is het maakproces van de Prop te zien.

Brettensuite (2015)

Zie voor meer informatie onder de knop PROJECT>Brettensuite.

In het filmpje is een fietstocht langs alle 20 beelden langs het Brettenpad. Het pad is ongeveer 12 kilometer lang, begint in het Westerpark en gaat in westelijke richting de stad uit, langs de Haarlemmerweg en het spoor. Een geweldige fiets- en wandelroute.

De Mantel (2016)

Nouwens werd uitgenodigd om een werk te maken voor een tentoonstelling in de Domkerk te Utrecht. Het thema was Sint Maarten, de patroonheilige van de kerk en van Utrecht. Hij maakte een geabstraheerde mantel van rvs, speciaal voor een hele hoge nis.

In het filmpje is de spectaculaire plaatsing van het beeld te zien.